Har du mistet fotfeste? Bli med på villmarks uke 18-24 mars 2023

Vi inviterer til en uke i naturen for mennesker som har mistet fotfeste. Enten du har mistet jobben, gått på en smell, opplever glemsomhet eller tungsinn eller har uro og stress i kroppen ? Da trenger du kanskje å lære oppbyggende øvelser, finne et felleskap rundt din situasjon og være mye i vill natur, som kan vekke sansene.

Uken er for deg som opplever en krise i livet og ønsker å finne styrke og verktøy og nye veier.

Det handler om aksept og tilstedeværelse i situasjonen. Det beste er å kjenne på samhold og glede, det værste for mange er å bli sittende alene med alle tankene. Denne uken skal vi gjøre øvelser, synge, dele tanker, trene, jobbe og være mye ute i villmarken.

Naturen bidrar til å utforske det friske i oss og felleskapet gjør det lettere å finne nye veier.

 

Hva skjer når et menneske mister fotfeste ?

Når livet brått endres.

I en livskrise er det avgjørende hva slags hjelp du får og kan gi deg selv.Det er også viktig at den kommer så raskt som mulig.

Det er da vi virkelig trenger et felleskap og et sted å være sammen med likesinnede over tid. Tid nok til å etablere trygghet, nye verktøy og finne troen på en ny fremtid.

Vi har skapt et magisk sted for akkurat det, der det er lett å kjenne seg velkommen.

Naturen her er vill, vakker og fredfull. Den gir styrke til oss mennesker, så vi kan finne tilbake til en kjerne når alt virker håpløst.

På Lonin er fokuset å finne glede og tilhørighet til naturen. Alt vi gjør her handler om å sanse og oppdage gjennom leken trening.

Vi arbeider i skogen, snekrer, spikker og skaper noe unikt. Det viktigste er prosessen.

Vi trener i naturen. Bruker stubber, steiner, tømmerstokker og trær. Bader, går turer og løper i skogen.

Vi lager mat sammen. Har viktige samtaler om alt og ingenting. Bare er sammen rundt bålet på kveldene.

Hver morgen starter med pust og myke bevegelser som strekker ut og åpner kroppen.

Alle mennesker vil oppleve å miste fortfestet (jobb,helse,partner) som veldig dramatisk. Det kan føre til et ekstremt stressnivå eller vekke traumatiske hendelser fra tidligere i livet

Stress, skam og angst vil forverre tilstanden.

Derfor er det avgjørende å finne gode rutiner for å kjenne at pusten og kroppen kan hjelpe deg gjennom det du opplever. Slik at livet kan leves så rikt som mulig.

Når du mister forfeste kan du miste evnen til å stå opp for deg selv. I naturen er det lettere å finne styrken du trenger for å reise deg og samtidig roe ned stress og ugunstig tankekjør.

Du lærer puste metoder for å roe ned nervesystemet. Å bare sitte stille i naturen vil kjennes beroligende.

Vi skal være på gården Lonin i Telemark som ligger i kraftfull natur omkranset av skog, fjell og vann. Kun 2 timer fra Oslo. Vi starter lørdag 18 mars kl 15.00 og avslutter fredag 24 mars kl 16.00

Lørdag 18-19 mars er det med en pårørende. Det er for å bli kjent og lære en felles pustemetode som er veldig virkningsfull når uro og angst tar over. Det er viktig at begge kan disse teknikkene fordi når vi er i stress har vi ikke de resursene vi trenger for å hjelpe oss selv. Hvis partner da kan hjelpe vil det være mulig å snu før du går helt kjelleren.

Uken koster 7000,- Pårørende betaler kun 1200,- ekstra fra lørdag til søndag.

Maks 6 plasser pr uke.

Påmelding til vibeke@naturlig-vis.org /spørsmål til  mob 93669999

Det er Vibeke Vigeland som er ansvarlig for kursene på Lonin.

Jeg er utdannet danser ved Den Norske Balletthøyskole og NLP Master Practitioner Coach. Jeg har gått spennende kurs / utdanning i energi og Meta medisin. Jeg har jobbet som kroppsterapeut de siste 20 år. Jeg har livs lang erfaring med kroppen som danser og pedagog. Er forfatter av boken Moden- kunsten å bære alderen med visdom og har utviklet treningsformen Yorba. Yorba er samisk og betyr sirkel. Jeg jobber alltid med helhet og ser på kroppen som veien inn til bedre helse, både fysisk og psykisk. Mine kurs inneholder bevegelse, pusteteknikker og naturopplevelser. Jeg bruker sang og masse rytmer og musikk på mine kurs.

På dette kurset vil jeg få hjelp fra dyktige mennesker innen mindfullness og naturforståelse. Vi vil få besøk av en snekker 2-3 av dagene og en lokalguide som tar oss med på ukjente stier.

Denne uken er skapt utifra mangelen på et etterlengtet tilbud fra egen erfaring som pårørende. Det er tøft når en av dine nærmeste opplever en livskrise. Det berører en hel familie.

Det å kunne finne styrke hver for seg mener jeg er avgjørende. Derfor trenger vi steder som kan ta i mot og skape positive opplevelser.

Hjertelig Velkommen.