NATURLIG-VIS

MODEN

KUNSTEN Å BÆRE ALDEREN MED VISDOM

Med denne boken håper jeg du vil få en forståelse og en ny innsikt i hvordan kroppen kan være en ressurs gjennom overgangsalderen, hvordan kroppen kan lede deg og hvordan du kan utvide og utrykke deg. Gjennom øvelser og bevissthet kan du oppleve nye sider av deg selv. Modningsprosessen kan hjelpe oss å bære alderen med stolthet.  Ved å være i kontakt med kroppens visdom kan vi bli et helere menneske. Bli med på en transformasjon til en spennende overgang.

Du kan bestille den i alle landets bokhandlere, eller her på nettsidene mine. 
Dersom du ønsker å forhandle boken kan du sende meg en e-post til vibeke@moden.no

MODEN
350.00
Quantity:
Add To Cart
moden_forside2.jpg
moden_bakside2.jpg

BOKENS BAKGRUNN

 
 
 

For to år siden ble jeg femti år. Jeg ønsket å feire at jeg gikk inn i en ny fase av livet, men møtte undring og motstand. Hva innebærer denne overgangen? Hva er egentlig fint med å bli gammel?  Jeg lette etter måter å håndtere det på, jeg ønsket ikke å løpe videre i mitt eget liv, overse det faktum at jeg var kommet i overgangsalderen. Jeg ønsket å vokse, tillate meg å bli en mer moden utgave av meg selv. Jeg lette etter inspirasjon, men fant lite informasjon om temaet. Jeg fant derimot mye om hvordan man skal holde seg ung, skjule alderen, - som om det var noe skamfullt å bli eldre. 

Simone de Beauvoir sier: «Hvis du går inn i overgangsalderen med et samtykke til å bli eldre vil du forandres til et nytt menneske. En som er mer seg selv, en som er hel.» Disse ordene inspirerte meg til å gjøre et bevisst valg. Jeg ønsker å samtykke til å bli gammel. 

Jeg står her som ung gammel. Jeg vet hvordan det er å være ung, men ikke hvordan det er å være gammel.

Det skjer uansett.

For meg, som er danser, var det naturlig å ta utgangspunkt i kroppen når jeg skulle beskrive de endringene som skjer.  Jeg har brukt den kunnskapen jeg har om kroppen til å lage øvelser som kan hjelpe deg i modningsprosessen. Gjennom åtte kapitler går vi igjennom ulike faser og deler av kroppen mentalt og fysisk, symbolisert gjennom en åttebladsrose, en ledestjerne.  Boken er satt med stor font slik at det ikke skal være nødvendig å hente brillene for å lese den. Den er trykket på miljøvennlig papir, med plantefarger, og i kraft av vinden. Designet med et skarpt blikk og skrevet med stor kjærlighet til alle kvinner.
For alt vi er og alt vi kan være.

Jeg er overveldet over støtten jeg har fått fra alle rundt meg til å skrive denne boken. Prosjektet har blitt løftet frem, derfor har jeg stor tro på at dette er viktig.  Jeg håper den finner veien til alle som ønsker å lese.

Frøet er sådd, nå skal det bare vokse, gro, vannes og MODNES. 

Vibeke


Du kan bestille moden i alle landets bokhandlere, eller her på nettsidene mine. 
Dersom du ønsker å forhandle boken kan du sende meg en e-post til vibeke@moden.no

 

M.e.l.p

MELP7.jpg
 
 

"MELP - MENNESKER ER LAGET AV PORSELEN"

Er et tverrfaglig kunstprosjekt av kompaniet Liavaag/Lindberg som jeg danset i høsten 2017. Fotografier fra forestillingen er brukt som illustrasjoner i boken. 
Fotograf Emily Read
Regi og koreografi:Ingerid Liavaag/ Silje Lindberg   - liavaaglindberg.no 
Kostyme: Siri Hjort
Visuell kunstner Vigdis Storsveen
Film : Håkon Vadsteininceptos himenaeos.