LONIN

Lonin er et lite naturparadis kun 2 timer fra Oslo. Et småbruk fra slutten av 1700 tallet som ligger idyllisk til midt i en blomstereng, og med en viril elv strømmende forbi. Tunet består av en rekke håndlaftede hus, velsignet av indianere, som gir enda en dimensjon til den kraftfulle naturen som omslutter stedet. Siden første huset ble bygget har det bodd mennesker her, som har næret seg av alt denne plassen har gitt. Mellom fjell og innsjø har de levd sine liv av det naturen her har å by på.
Når vi var så heldige å få kjøpt Lonin i 2011 ble det et fristed for oss bymennesker. Vi kjenner hva det gjør med oss å koble av og bare være. For oss moderne mennesker er det kanskje viktigst å næres av roen og energien i denne vakre kraftfulle naturen. Her kan vi senke skuldrene og slappe av. Gå barbeint gjennom furuskogen og senke oss ned i det litt kalde vannet. Kjenne at vi lever. Her kommer vi tettere på instinktene.

Vi kjenner at et sted som dette må deles med flere. Vi har kjøpt det men føler ikke at vi eier det alene. Vi forvalter det kun og alle som kommer hit blir en del av stedets historie. Lonin er nå et lite kraftsentrum hvor vi inviterer til kurs og samlinger.
Vi har er en vakker laftet sal for yoga, dans og kurs. Det er bålplass med utsikt til fjellene, vi har soverom i hønsehuset, drivhuset, og hovedhuset. Vi har badstu og utendørs bar. Det er moderne og gammelt og best av alt, det ligger midt i skogen uten dekning.Velkommen til stedet der gresset er litt grønnere.

I det du kjører inn grusveien mot Gvæven og mobildekningen blir gradvis dårligere vet du at du nærmer deg. Trærene langs veien hilser deg velkommen og stresset slipper gradvis taket etterhvert som naturen omhyller deg.

Turen tar 2 timer fra Oslo, via Kongsberg, over Bolkesjø til Hovin.