YORBA ÅRS-SIRKELEN fordypning i de 8 grunnprinsippene i Yorba- Kull 3 starter februar 2024

YORBA - års-sirkelen 2024

“Yorba er å hente frem det naturlige i meg. Natur, mitt autentiske, mitt indre. Yorba er å finne mitt utrykk,formidle det som brenner i meg “

En fordypning over et år, fire årstider i tråd med den naturlige visdommen

Et forpliktende år for å sanse, oppdage kroppens dybde og stå opp for egen indre sannhet og visdom. I dyp kontakt med det sykliske.

- det legges opp som et årshjul- en syklus i takt med årstidene. Med 4 samlinger. Det blir også delinger og Yorba sesjoner underveis. Undervisningen foregår på småbruket Lonin i Telemark.

Yorba er en praksis hvor kroppen og bevegelsen er det som frigjør din unike energi. Yorba går dypt inn og gir en trygghet i kroppen som gjør deg i stand til å våge din indre kraft. Fordypningen gir deg mulighet til å forstå dette i egen kropp og gjennom erfaring dele den kunnskapen med andre. Din vei er den riktige og din Yorba praksis blir skapt i en sirkel med maks 10 andre kvinner. Alle har sin unike utstråling og vi skal finne hver og en sitt utrykk.

Yorba er skapt for å bevege kropper inn til livskraften. På veien leter vi etter impulser fra kroppen. Masserer følelsene og skaper en trygghet.

Lytter og utfordrer.Knar og elter oss innover, nedover og oppover.Til vi finner det stedet i kroppen der vi kjenner oss uovervinnelige, uredde og lekne.Så kan vi starte å utfolde oss i livets vakre dans.

Det er fantastisk å oppleve den friheten og gleden når kroppen og du samarbeider.

Vi har en tendens til å gå i samme spor gjennom livet, gjøre de samme erfaringene om og om igjen. Kroppen har også et mønster. Yorba hjelper kroppen inn nye bevegelser, nye spor. Det gjør noe med tanken. Vi blir beveget og beveger oss ut av en altfor trang kropp. Inn i noe nytt og livgivende.
”Dette året har vært et fantastisk supplement - en balanse innover ogutover.Kroppen har fått større fokus og våknet til liv igjen.Jeg opplever at Yorba er noe for alle kropper og utgangspunkt, noe som jeg innser som nokså unikt.”

Mitt ønske er å veilede en kropper inn i nye oppdagelser og opplever du et øyeblikk av frihet og indre styrke vil kroppen alltid huske det.Da vet du hvor du skal lete når livet blir for mye.

Innover

……. også utover.

Yorba er skapt av en dansende kropp. En kropp som hele livet har utrykket seg gjennom bevegelse, som har kjent livet røske og rive innvendig.En kropp som har blitt lyttet til og utforsket. Jeg har danset meg innover, helt inn og så sluppet meg helt ut. Danset meg fri, vital og glad, med en mulighet til favne livet når det skjer.

Nå lærer jeg og kroppen min bort hvordan.

En yorbakvinne er hun som våger å være seg selv, sterkt og kjærlig. Hun som bidrar og deler sin kunnskap. Hun er skapende og følger gleden i livet, derfor holder hun seg vital og i bevegelse. Hun fyller seg med kraft og utstråler trygghet.

Alle trenger å kjenne seg hjemme i egen kropp. Mange strever med å finne ro, våge seg selv, være ærlig, trygg eller leve ut drømmene. For å få den dype kontakten krever det en forståelse for kroppens språk og øvelser for å endre mønstre.

Jeg legger opp undervisningen som en oppdagelse, forståelse og opplevelse i egen kropp. Så alle kan kjenne hvordan Yorba kan brukes som et undervisnings eller terapi verktøy.

Det blir en blanding av teori, øvelser, egen studie og utveksling. Det blir også tid til å veilede hver og en i å finne sitt utrykk og sin egen Yorbapraksis.

Datoer for ukene er

Vinter. 21-25 februar

Vi møtes i vinterens kraftfulle energi. All kraft er nå trukket inn i stammer og frø som ligger å venter på en ny vår.

Dette er utgangspunktet for første samling.

Vi starter å bli kjent med Yorba og de prinsippene det er bygget på. Danser og oppdager.

Undervisningen har fokus på din indre kraft, dine drømmer og dine intensjoner fremover.

Vi setter i gang prosessen og gir kroppen nye oppdagelser.

Vi skaper en trygg og god gruppe.

Jeg leder en seremoni under fullmånen for å forsterke arbeidet.

Vi tar en rensende badstue og nyter samtaler ved peisen.

Vår. 19-24 april

Nå starter det å spire, jorden blir varm og alt vekkes til liv.

Denne energien er perfekt for vår andre samling.

Vi starter på vår reise gjennom kroppen. Temaene er jording, sensualitet, kreativitet og selvstendighet.

Hvert tema får hver sin dag. Jeg underviser mest øvelser og følelsen i kroppen + litt teori.

Sommer 7-12 juni

Nå blomstrer det og livet utfolder seg. Det er lett og lyst.

Det harmonerer med våre neste temaer som er kjærlighet, utrykk gjennom stemmen, intuisjonen og til slutt oppsummeres alt inn i en  forståelse av helhet.

Kroppen har nå vært gjennom en reise og får en sommer til å utforske, leke og skape.

Høst 13-18 september

Det bugner av moden frukt og naturen er i overflod. Vi kan sanke, lagre og fråtse i fantastiske smaker, farger og bruke alle våre sanser.

Vi skal alle bidra til å skape Yorba 8 stjernen. Vi deler av vår kunnskap og sammen skaper vi en uke med fantasi og energi.
Vi avslutter sirkelen med en seremoni og feiring. Og ut i verden går det enda flere Yorba kvinner…..

Det blir en høst Yorba takke fest.

Jeg vil gjennom året være tilgjengelig for hver og en. Vi skal sammen gi hverandre rom og trygghet til å utforske.

“For meg har Yorba sirkelen vært en reise i meg selv - en oppdagelse av kropp- del for del og nå på vei mot helhet.” Dette kommer til å bli en vakker og sterk reise for oss alle.

Jeg har selv undervist barn, ungdom og voksne i dans i over 40 år. Jeg har veiledet studenter ved Den Norske Balletthøyskole og i de senere årene utviklet Yorba.Den frie dansen som bor i oss alle.

For påmelding send en e-post til Vibeke@naturlig-vis.org eller ring meg på 93669999 om du ønsker mer informasjon.

Prisen for hele året er 37.000. Det inkluderer all undervisning, egen oppfølging, overnatting og mat.

Maten lager vi sammen og vi finner retter som kan passe til de temaene vi skal igjennom. Mat er også en del av det sykliske.

Jeg legger til rette for å oppdage det indre rommet og det fysiske rommet så hver kan gå i dybden i det sykliske. Det unike. Som jeg opplever som et sårt savn i vår tid.

Fordypningen krever at du ønsker deg et forpliktende år for å utvide og ekspandere. Alle bevegelsene og teorien er bygget opp for å erfare en helhet. Alt henger sammen med alt. Kropp, sjel, psyke i alle sykluser.  Yorba er en praksis og jeg er inspirert av den gamle visdommen. Urfolk over hele verden visste hvordan de skulle leve i pakt med naturen og hadde en dyp forståelse av seg selv i livets sirkel. Yorba er et samisk ord som betyr sirkel og er skapt med inspirasjon fra naturen.

Som danser vil jeg også  jobbe med hver og en sin  kropp, holdning og pust. Dansens pust er organisk og utvider bevegeligheten. Jeg jobber også med motstrekk, rytme og kontrastene kroppen kan skape.

Dette er lett å overføre til livet generelt og kjenne at psyken er i dyp kontakt med kroppen.

Jeg ønsker også at gruppen er utforskende og alle inviteres til å notere underveis og dele på samlingene hva hver enkelt øvelse gjør med kroppen og psyken. Det er viktig erfaring når dere selv skal gi det videre. 

På denne måten får hver og en mer ut av samlingene og undervisningen kan handle om å gå i dybden på det sykliske og naturen. Det blir lettere å  slippe kontrollen over kroppen og oppleve de naturlig styrkende bevegelsene slik at hver og en finne sitt unike utrykk. Ærlig og kraftfullt kan dere  skape deres egen Yorba praksis, til glede for andre og dere selv. 

Etter en magisk vakker Yorbakvinne seremoni vil dere kjenne at dere bærer “Diplomet” inne i kroppen. Året vil gjøre deg trygg på at alle dine erfaringer er viktige og det er de du skal bruke når du skaper din Yorba praksis. Yorba skapes i samsvar med hver og en unike kvinne. Det kan være Yorba for barn, Yorbaseremoni, Et yorbaeventyr osv. Det kan være et dikt, et foredrag. Alle utrykk er viktige.

Det er en ære å få dele min kunnskap etter 40 år med dans, energiarbeid og bevegelse.

Dette er sagt av tidligere Yorbakvinner:

“ For meg med så mye vann, har det å få gå dypt i jord og speile en kvinne som er jord vært vidunderlig”

“ For meg er Yorba å komme nærmere meg selv, å skrelle bort lag av beskyttelse. Gjennom bevegelse,musikk, energiarbeid og natur kontakt, kan skjoldet legges ned”

“ Yorba er liv, livskraft,glede. Det er å løfte frem, finne igjen noe grunnleggende- vår egen energi. Jeg næres av dansen, Yorba, sirkler og glede “

Jeg heter Vibeke Vigeland og har 40 års erfaring som danser, pedagog og kroppsterapaut.
Jeg har jobbet med kroppsbevissthet hos unge jenter og kvinner og skrevet boken MODEN-kunsten å bære alderen med visdom
Er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole og er Master Practitioner NLP coach.
Kurs med Donna Eden i energy medisine. 10 års erfaring med Nettwork og SRI.
Startet og drevet Bajazz Ballettstudio  (1995)
Driver prosjektet  Art from heart to heart for ungdom fra Norge /Afrika (2012)
Har skapt treningsformen Yorba for å oppdage kroppens visdom.

Jeg er en danser - Jeg har danset hele livet.
Dans er kropp. Dans uttrykker våre muligheter og begrensninger. Dans er menneskelig erfaring og et fantastisk eksempel på hvordan kroppen kan utrykke ånd.
I naturen finner jeg den forankringen jeg søker i livet. jeg får energi og en ro i kroppen. vi i norge lever med en vill og vakker natur rundt oss.  den viser oss mangfold og kan til tider være utfordrende. vi kan  bruke naturen som et speil på våre emosjoner og vår styrke. Når jeg danser barbeint i gresset og lar kroppen slippe fri, er jeg lykkelig.

Jeg er natur - Jeg behandler kroppen min med respekt og lytter varsomt. Jeg ønsker at det jeg spiser er naturens gave, ikke bearbeidet eller sprøytet. Jeg ser på dyr som likeverdige og naturen som min trygge base. Jeg er stolt over min naturlige kropp og bruker kun rene oljer til å smøre den. Jeg farger ikke håret. Bevegelse og dans holder meg levende og sterk i troen. Jeg er alt, alt er meg.

Jeg er en kvinne - Unge jenter og kvinner er min lidenskap. Selv fant jeg min kraft gjennom dansen. Nå brenner jeg for å hjelpe andre til å finne sin. Så kvinner igjen kan løfte hodet og åpne blikket. Gå med vuggende hofter og varme i hjertet. Være stolte av seg selv akkurat som de er. Vakre.

Dette er skrevet om min undervisning av tidligere deltagere :

Takk for ar jeg har fått Yorba inn i mitt liv og alt du har gitt meg. Du er en kraftfull og sannferdig kvinne, som gir og tilfører så mye kunnskap.

Jeg opplever deg som en god veiviser. Stødig, samlende og tydelig.

Synes du underviser på en så autentisk og klok måte, som jeg aldri har vært borte i før.