HØSTENS YORBA RETREAT - Lys i mørket 11-13 oktober 2024

Denne helgen vil vi utforske motsetningene, i det indre og ytre, det lyse og det mørke som høstens utfordringer gir oss. Hvordan bruker vi høstens mørke som en styrke. Hvordan holder vi energien oppe gjennom mørketiden ? Øvelser for kropp og sjel på et koselig småbruk i skogen med andre flotte kvinner. “ Takk for deilige dager på Lonin. Landet så godt i meg selv den helgen “

Du vil oppleve Yorba ute i vakker natur og inne i en lun laftet sal med levende lys og deilig musikk. Med nærhet til naturen så vi kan næres av den. Du vil bli veiledet gjennom øvelser som hjelper deg til å åpne sansene og oppdage kroppen på en spennende måte. Kurset er for deg som ønsker nye opplevelser sammen med andre kvinner i kraftfull natur.

Kurset starter med å slippe taket i hverdagens stress. Vi gjør gode jordene øvelser og får kontakt med føttene og pusten. Om morgenen møtes vi til deilige øvelser som løser opp i muskler og ledd . Vi forbereder kroppen så den kan åpne for dypere kontakt.
Vi opplever og sanser skogen, gjerne barbeint. Vi bruker tid på å bare være, tar inn lukter og senker oss ned i mosen. Det er utrolig deilig.
Det blir 2 Yorba økter pr dag og vi får god tid til å fordype oss i temaene.
Om kvlden samles vi rundt bålet eller peisen for de gode samtalene. Eller kanskje går en tur eller danse sammen.
Gjennom øvelser og veiledning vil du bli kjent med nye sider ved deg selv og reise hjem med senkede skuldre, ny styrke, gode minner og litt kribling under føttene.

Yorba er tilstedeværelse i kroppen. Jordende, åpnende og styrkende øvelser til deilig musikk.
Jording er viktig i Yorba. Jording gjør at du kan slippe tyngden av kroppen ned mot bakken og spenne av i muskler i korsryggen og skuldrene. Da vil du få større tilgang til smidighet i ledd og bekken. Smidighet i leddene er viktig for bevegeligheten. Når kroppen er bevegelig strømmer energien og gir mer overskudd. Alt henger sammen.
Jeg har hatt stor glede av å skape YORBA og dette er viktig for meg i min praksis :
"Det gjør meg friere. Jeg våger å utrykke meg og blir stolt av kroppen min. De slitsomme tankene forsvinner ut av hodet når jeg kommer i kontakt med min indre styrke. Jeg føler meg myk og kvinnelig, jeg har god dyp pust som gjør at stress slipper taket. Jeg blir mer åpen i kroppen og sinnet.
Jeg opplever en fantastisk følelse av helhet og kontakt med min åndelighet. Gjennom kroppen finner jeg en dypere visdom. Jeg trenger Yorba for å opprettholde og styrke mitt sanne jeg. Slik at jeg blir mer oppmerksom på meg selv og alt og alle rundt meg "

Håper å se deg . Klem Vibeke

Kraften i dansen har fulgt meg hele livet. Rytmen har gitt meg mulighet til å fange essensen i tilværelsen. Uten rytme er det lett å flate ut, sovne. Rytme og bevegelse er ekstremt viktig i mitt liv. Det er da jeg kjenner meg vital, beveget og tilstede.
Jeg kan danse meg ut av tilstander, kjenne at rytme tar tak i meg, riste ut ubehag og få nytt perspektiv. Nye tanker.
Jeg har skapt Yorba så alle kropper kan få mulighet til kjenne det samme. Uten prestasjon men med en nysgjerrighet.

Vi reiser til småbruket Lonin, som ligger vakkert til ved Blefjell med fantastisk natur og badevann rett ved. Her er det en helt spesiell energi og tilstedeværelse som får alle som kommer hit til å ønske seg tilbake. Kjøretid : 2 timer fra Oslo.

Pris for helgen er 3650,-   Inkluderer opphold i eget eller delt rom Deilig hjemmelaget mat. Kurs og øvelser.

Kuret starter fredag klokken 18.00 og avsluttes søndag klokken 15.00 Det er mulig å sette av tid til individuell behandling /oppfølging etter 16.00 på søndag hvis det skulle være ønskelig.

KURSHOLDER :

Vibeke Vigeland

Har 35 års erfaring som danser, pedagog og kroppsterapaut.
Forfatter av boken MODEN-kunsten å bære alderen med visdom
Er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole og er Master Practitioner NLP coach.
Kurs med Donna Eden i energy medisine. 10 års erfaring med Nettwork og SRI.
Startet og drevet Bajazz Ballettstudio (1995)
Driver prosjektet  Art from heart to heart for ungdom fra Norge /Afrika (2012)
Har skapt treningsformen Yorba for å oppdage kroppens visdom.

PÅMELDING : vibeke@naturlig-vis.org

kursVibeke Vigelandmoden, lonin